„Има тарикати, които мислят, че лъжат държавата”: Полицията спря нелегални партита в Пловдив

19:50, 16 яну 21 25 3360 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Пловдивската полиция спря две нелегални партита, организирани снощи в ресторанти в града. Над 50 души се бяха събрали в популярен рибен ресторант в жилищен комплекс „Тракия“, за да празнуват рожден ден.

За настроението се грижеше певецът Милко Калайджиев. След подаден сигнал за нерегламентирания купон, полиция и жандармерия блокираха всички изходи на заведението и с помощта на служители на РЗИ съставиха актове на гостите и на управата на ресторанта, съобщи БНТ.

Глобени са всичките 55 посетители за неспазване на противоепидемичните мерки и за нарушаване на заповедта на здравния министър. Собственикът на заведението има два съставени акта.

Пред bTV Милко Калайджиев заяви, че е бил поканен като гост на рожден ден на семейни приятели и като поздрав изпълнил няколко песни. Но както и да е било планирано, то е незаконно. Според заповедта на здравните власти, работата на заведенията е забранена на този етап, както и събирането на повече от 15 души на едно място.

Снимка: bTV

Органите на реда и здравните инспектори са посетили още един нерегламентирано отворен ресторант край река Марица, където също е имало празненство, съобщи директорът на областната полиция. Съставени са 12 акта за неспазване на мерките и за нарушаване на заповдта на здравния министър. Глобите за посетителите са от 300 до 1 000 лв, а за собствениците до 2 000 лв.

Изключително безотговорно поведение. Ще настояваме за сериозни санкции. Не може, когато цялата държава се опитва да овладее последиците от епидемията, когато два месеца има затворени бизнеси и очакваме разхлабването на мерките, подобни случаи да подлагат под риск постигнатото. Наистина е жалко как много бързо се забравя ситуацията от ноември месец с препълнените болници и десетките тежки и фатални случаи на ден“, коментира пред БНР областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

Снимка: bTV

Има тарикати, които си мислят, че лъжат държавата. А те лъжат себе си, защото ще се разболеят. Мерките в държавата обаче дават резултат”, така премиерът Бойко Борисов коментира случая, докато бе на посещение в Разлог.

Борисов подчерта, че мерките в страната са по-либерални спрямо тези в Европа и даде за пример  Белгия и Франция, където е въведен вечерен час.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 10:59, 16 яну 21

Педали оставете ни да живеем нормално!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама