Кричим - първата община, която въведе зелен сертификат за служителите

10:52, 04 ное 21 25 2028 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Служителите и работниците в община Кричим ще имат достъп до работните си места само след представяне на зелен сертификат. Това е първата община в страната, която въвежда тази ограничителна мярка, предаде БНР.

В администрацията е създадена необходимата организация и пропускателен режим за достъп до работните места чрез извършване на проверка за наличието на поне 1 от необходимите документи.

Отново променят правилата за зеления сертификат у нас

Кметът Атанас Калчев коментира, че по всяка вероятност ще има опити за съпротива и саботаж на въведените задължителни изисквания, но всеки следва да е наясно, че мерките са задължителни и следва да се изпълняват, още повече при наличието на дадени 3 възможни варианта. 

Спрямо тези, които категорично отхвърлят и трите варианта, ще бъдат приложени административните мерки по смисъла на Кодекса на труда и Закона за държавния служител. Още повече че за 2021 год. се създадоха и законови предпоставки до 90 дни неплатен отпуск да се зачитат за трудов стаж, посочва още Калчев.

„На фона на тази изключително притеснителна ситуация, укоримо е поведението на голяма част от жителите на Кричим, които демонстративно отказват да изпълняват въведените по силата на Закона за здравето и заповедите на министъра на здравеопазването временни противоепидемични мерки“, посочва Калчев.

Не може да очакваме и да вменяваме задължение, че само държавата е длъжна да се грижи за нашето здраве, а ние самите да не го правим, дори напротив – да се оставяме в ръцете на съдбата и каквото дойде… Всички ние заедно и всеки един по отделно е длъжен да се грижи за собственото си здраве и това на околните, защото само така ще оцелеем в тази битка, която водим с пандемията COVID-19“, категоричен е кметът на община Кричим.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама