Учен от Медицинския университет в Пловдив е сред най-добрите в света

15:58, 22 ное 21 25 2555 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Учен от Медицинския университет в Пловдив е сред най-добрите в света. Това е д-р Ангел Джамбов, който е в класацията ТОП 1% на учените с най-голямо влияние върху световната наука през 2020 година. Това показва авторитетната класация на Станфордския университет. 

Рейтингът включва над 9 милиона учени от цял свят, които са публикували в авторитетни международни списания, отpазени в базата данни SCOPUS.

Класацията на Стандфорския университет обхваща първите 2% от всички 22 научни области и 176 подобласти. Общият индикатор се изчислява въз основа на стандартизирана информация за цитирания, цитирания с изключени автоцитирания, H-индекс, Hm-индекс, коригиран за съавторство, както и за цитати на статии в различни позиции на авторство.

Д-р Джамбов е доктор на медицинските науки, главен асистент от Катедра „Хигиена“ на МУ-Пловдив. Той получи награда „Питагор“ за млад учен за 2019 г. за изследванията си на действието на физическите и социалните фактори върху здравето на хората, посочват от висшето учебно заведение. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама