13-годишно момче изнася лекции за динозаврите в плодивски музей

15:03, 20 дек 21 25 2058 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

13-годишния Теодор Йонов е младши стажант в Природонаучния музей в Пловдив. През уикенда в зала „Динозаври“ той за пореден път предизвиква аплодисменти със своята лекция, по време на която представя интересна информация за всеки от петте динозавъра от видовете трицератопс, диметродон, анкилозавър, велосираптор и дилофозавър, част от новата експозиция на музея.

Гостите на събитието, сред които преобладаващо деца, научиха подробности за живота и предизвикателствата, с които са се справяли гигантските влечуги през периода „Креда“.

Теодор Йонов носи почетната титла младши стажант към музея вече четири години. Тео е само на 13 години и винаги е изумявал публиката на музея с обширните си познания за динозаврите и за природата като цяло, съобщиха от пловдивската община.

Тематичното образователно събитие, както и творческият конкурс „Ерата на динозаврите“, който приключи в неделя, са част от дълготрайната образователна програма, която ще се развива в новата експозиция в зала „Динозаври“. Най-добрите детски рисунки от конкурса ще бъдат изложени пред публиката на музея в специално отредено за това пространство в зала „Лотос“, а първите три места ще бъдат отличени с награди.

Екипът на музея и публиката очакват следващата лекция на Тео с нетърпение.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама