Арестуваха мним депутат от ПП

12:10, 15 юли 22 25 2918 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

33-годишен мъж е задържан за 72 часа и привлечен като обвиняем за това, че се измамил четирима души, като се представял за депутат, съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив. 

С.Д. се представял освен за народен представител от „Продължаваме промяната“, но и за адвокат, съдия, представител на религиозна организация и посредник на политическа партия.

Той мамел хора с обещания за уреждане на различни проблеми. За да затвърди лъжите си, мъжът публикувал в профила си във Facebook фалшифицирани снимки. Някои от пострадалите са му дали различни суми за „услугите“. Мъжът се представял и за възпитаник на „Харвард“, съобщи Нова телевизия.

От „Продължаваме промяната“ категорично се разграничиха от него и заявиха, че нямат нищо общо с мъжа, представял се за политик.

След подаден сигнал мъжът е задържан в Пловдив. При личен обиск у него е намерена пластика, която наподобявала служебна депутатска карта, но с надпис „народен председател“.

Мъжът е измамил четирима души по различни схеми. „Общо е причинил 13 хиляди лева щети. По случая са разпитани 25 души – част от които пред съдия. Събрани са множество оперативни данни под формата на писмени материали. И установихме, че това е само върхът на айсберга“, каза заместник-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев.

През последните две години мнимият политик се представял, основно сред ромската общност в Пловдив и околността, за човек, който може да реши всичките им проблеми. „Той се представял в част от схемите като адвокат и по думите му дори е печелил дела. Отворил си е офис в центъра на Пловдив, където е посрещал хора и е изслушвал техните проблеми. Основаната му схема е узаконяване на незаконни постройки. В Розино, Карловско, се появил на евангелистка сбирка и убедил 50 души от селото да му дадат между 300 и 1000 лева, за да им узакони имотите”, обясни Илиев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама