„20 години насилие“: Пловдивски бизнесмен преби жестоко жена си с тенис ракета

17:05, 16 дек 22 25 3114 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Скок в тежките случаи на домашно насилие в Пловдив. Четири досъдебни производства само в рамките на два дни са образувани в районната прокуратура. В два от случаите жертвите са настанени с тежки наранявания в болница.

В единия случай мъж е пребил жена си с тенис ракета. Мъжът е пловдивският бизнесмен Симо Касабов. Районният съд в Пловдив реши той да остане в ареста. 

Жената е с множество тежки наранявания в болница, с разкъсан далак. Според обвинението на прокуратурата мъжът е упражнявал системен тормоз над жена си, следил е телефона й и тези на децата си, често ги е заключвал в дома си заради ревност.

„Била е заключвана в жилището без нейното съгласие, бил ѝ е упражняван побой. Имаме случай от 2018 г., който също разследваме. Когато вчера тя отиде в болницата, лекарят я позна. През 2018 г. тя пак е търсила съдействие с телесни повреди, като тогава е заявила, че е паднала по стълбите. С години е продължавало следене по телефона с приложение, ограничаване на личните контакти с родители, с приятелки. В крайна сметка това нещо е ескалирало в скандала, завършил с изключително жесток побой с тенис ракета“, каза зам.-районният прокурор в Пловдив Атанас Илиев, цитиран от bTV. 

Прокуратурата поиска постоянното му задържане заради системно упражняваното насилие, продължило повече от 20 години, ограничаване на личния живот и лична свобода. 

Друг жесток случай е свързан с 95-годишна жена, която е била пребита от внука си. Възрастната жена се намира в болница в критично състояние. Беше решено и внукът да остане в ареста. 

От прокуратурата призоваха при случаи на насилие хората да сигнализират полицията и прокуратурата. „Не се страхувайте. Отивайте и подавайте колкото се може по-бързо сигнал. Всички хора, които видят, че се касае за домашно насилие, съседи, които чуват постоянни разпри и кавги, нека да подават сигнал в полицията или в прокуратурата. Такива сигнали, които нашето общество смята за нещо безобидно, ескалират в много сериозни неща“, каза зам.-районният прокурор. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама