ГЕРБ и БСП в битка за Разград на втори тур, останалите общини - под властта на ДПС

11:50, 28 окт 19 25 2978 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова

Кметът на Община Разград ще бъде избран на балотаж между кандидатите на ГЕРБ и БСП, сочат резултатите от обработените протоколи от всичките секционно избирателни комисии в общината. За досегашния кмет от ГЕРБ д-р Валентин Василев са гласували 24,36% от имащите право на глас. Кандидатът на БСП Денчо Бояджиев е получил 25,38%.

Балотаж ще се проведе и в Община Кубрат. Там сили ще мерят Алкин Неби от ДПС и Денислав Белинов от Земеделски народен съюз.

В Исперих също ще се проведе балотаж. Белгин Шукри от ДПС с 40.47% застава срещу досегашния кмет Бейсим Расим от Земеделски народен съюз с 37.33%. Там протоколите все още не са обработени изцяло.

При 100% обработени протоколи на първи тур кметове избраха още общините Завет, Лозница, Самуил и Цар Калоян.

В Община Завет за четвърти мандат за кмет е избран Ахтер Велиев от ДПС със 70.43%. Зад него остана Сунай Караюсеин от Земеделски народен съюз с 19.33%.

В Община Лозница е преизбран кметът Севгин Шукри от ДПС с 58.12%. Втори е Айдън Шабанов от ГЕРБ с 31.09%.

Община Самуил също избра нов кмет - това е досегашния председател на общинския съвет Джевдет Азис от ДПС с 63.75% от гласовете. Абтула Абтула от ГЕРБ остана втори с 24.51%.

В Цар Калоян печели отново ДПС с досегашния кмет Дауд Аляовлу с 56.72%. Втори е Ариф Арифов от Земеделски народен съюз с 20.77%.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама