Жестокост: Момче удря и влачи момиче за косата

11:29, 19 фев 20 25 3325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Брутален случай на агресия между деца! Клип, на който се вижда как момче нанася побой над момиче в Кубрат, предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи.

Кадрите са заснети от свидетели на побоя, вероятно съученици на момчето, посред бял ден, в парк в града. Момчето удря и влачи момичето, което по информация на Нова телевизия е със специални потребности и може би затова не успява изобщо да се защити.

Тийнейджър от Разград системно тормозел родителите си

Директорът на Център за образователна подкрепа Добринка Добрева обясни, че момичето се чувства здравословно добре, но има психическа травма. По думите ѝ детето е разтревожено от факта, че този случай ще се разчуе.

Директорът на СОУ "Христо Ботев" Росица Христова обясни, че тежкият инцидент е станал в неделя и потърпевшата не е споделила с никого за станалото.

По думите на представителя на МВР в Разград Илияна Георгиева двете замесени момчета нямат навършени 14 г., а потърпевшата е 17-годишна. "Момчето, което е нанесло побоя, се води на отчет в детска педагогическа стая. Миналата година е трошил прозорци в местното СПТУ. Има наложена възпитателна мярка, която се осъществява от местна комисия - предупреждение и посещение на редовни беседи с психолози", заяви тя.

Директорът на ДСП - Кубрат Росица Калинова обясни, че родителите са тези, които заемат основно място в развитието на децата. Тя уточни, че институциите трябва да реагират в такива моменти. "Клипът потресе обществеността в града. Това дете вероятно копира семеен модел, но не познавам семейството. Свикахме мултидисциплинарен екип, с който обсъдихме нашата реакция. Регистрирали сме три сигнала, защото нямаме само едно дете в риск - останалите също са в опасност. Ако не окажем подкрепа на майките, по-нататък нещата ще се влошат", каза Калинова.

От прокуратурата в Разград съобщиха, че е по случая е разпоредена проверка.

Двете момчета и жертвата са се познавали. Побойникът е осъществявал с нея сексуален контакт през 2019 г. с друго малолетно момче, за което е направил признания. 17-годишното момиче е освидетелствано.   

Прокуратурата ще поиска налагане на възпитателни мерки спрямо двете 13-годишни момчета и третото, което е участвало в сексуалния контакт от миналата година. Ще настоява и за налагане на възпитателни мерки и спрямо родителите на трите деца. Те могат да получат  предупреждение, да бъдат задължени да посещават  организирани беседи и консултации по въпросите на възпитанието на деца. Законът предвижда и глоба от 50 до 1000 лева за родителите на деца с такива прояви.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама