Митничари задържаха контрабандни стоки на „Дунав мост-Русе“

11:21, 03 фев 20 25 2403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ са задържали недекларирани 1301 спортни блузи, обувки и парфюми с лого на известни марки,  при две митнически проверки на автобуси с пътници в района на ГКПП „Дунав мост – Русе“, съобщиха от Агенция "Митници". 

При един от случаите автобус с турска регистрация е пътувал от Турция за Румъния. На 28 януари е отклонен в района на ГКПП „Дунав мост – Русе“ за щателна митническа проверка. В 30 полиетиленови чанти, придружавани от шофьора на автобуса, турски гражданин, са открити 340 чифта спортни обувки, 200 спортни блузи и 154 тестера на парфюми и тоалетни води с обозначения на девет различни световноизвестни марки, сред които  Adidas, Nike, Puma, Paco Rabanne, Chanel  и др.

При друг случай, в началото на месеца, при проверка на автобус с румънска регистрация, излизащ от България през ГКПП „Дунав мост –Русе“, в личния багаж на пътник, турски гражданин, са открити 10 полиетиленови чанти с 607 парфюма и тоалетни води с логото на световноизвестни марки.

За откритите стоки не са представени документи, а собствениците им обяснили, че са ги взели от Турция и ги пренасят за Румъния. Стоките са задържани. Съставени са актове за установеното административно нарушение. По случаите са уведомени и правопритежателите на съответните търговски марки, поради съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама