Обучение по медийна грамотност с Миролюба Бенатова в Силистра

14:00, 22 юни 22 / Общество 25 794 Шрифт:
Биляна Иванова

Обучението „Медийна грамотност онлайн за възрастни хора“ е част от програмата „Медийна грамотност онлайн – учене през целия живот“ на Коалиция за медийна грамотност и Фондация „Лъчезар Цоцорков”. То се осъществява в партньорство с Регионална библиотека „Партений Павлович“ в Силистра.

Програмата е насочена към т.нар. „новодошли“ в социалните мрежи възрастни хора, които вече имат достъп до интернет през смартфон или компютър, но все още нямат развити умения за безопасно и пълноценно използване на новите комуникационни канали.

Обучението е част от кампанията „Дни на медийна грамотност 2022“, която се осъществява с финансовата подкрепа на Програма за малки грантове към Американското посолство, Фондация „Лъчезар Цоцорков“, Програма „Европа“ на Столична община, Фонд Активни Граждани и в партньорство с Министерството на образованието и Министерството на културата, съобщиха от gramoten.li

Водещ на обучението е разследващият журналист Миролюба Бенатова.

Обучението ще се проведе на 29 юни (вторник) от 9:30 до 12:30 ч. на адрес ул. „Симеон Велики“ 44.

Завършилите обучението ще получат сертификат за ментори по медийна грамотност в онлайн среда. Той се издава на всички участници, които са присъствали до края на програмата. От желаещите да вземат участие се изисква единствено да попълнят този формуляр в срок до 28 юни 2021 или да позвънят на 0888661165. 

Обучението включва следните умения: Как да различаваме достоверни от недостоверни източници на информация; Как да разпознаваме фалшиви профили в социалните мрежи; Как да се предпазим от онлайн измами; Какви са рисковете, свързани с нашите лични данни онлайн.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама