Сливенските роми заобикалят блокадата през дупка в стена

16:14, 25 апр 20 25 3432 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Жители на сливенския квартал „Надежда“ са пробили дупка в бетонна стена, която беше издигната, за да се спре безконтролното излизане от квартала заради разпространението на коронавируса, съобщи bTV.

Десетки граждани излизат, въпреки че полицията патрулира около квартала. В „Надежда“ живеят около 25 000 души, а на входа има контролно-пропускателнен пункт. Те живеят в постройки без ток и вода.

63 нови случая на Covid-19 у нас, двама са починали

Полицаите следят хората да не излизат на групи и без маски. Такива патрули има на още две места, но се оказва, че мерките не работят, защото инфекциозните отделения са пълни и броят на болните расте. В кварталите „Надежда“ и „Речица“ има пик на заразените с COVID-19.

От автомивката между гарата и квартал „Надежда“ мъж на име Георги всекидневно вижда групи от хора. Именно това и го кара да позвъни на спешния телефон 112. 

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски заяви, че мерките, които се прилагат, не са достатъчно ефективни. По думите му нищо не би го спряло да предпиеме и други мерки като затварянето на квартала.

Над 4 млн. лв. са дарени на здравното министерство за борбата срещу Covid-19 

В търсене на изход от тежката ситуация държавата ще работи с пастори, медиатори и ромски лидери. Дали това ще има ефект и ще се стигне ли до затваряне на квартал „Надежда“ – предстои да стане ясно.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама