Община Сливен получи 1 млн. лева от Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към МС

13:40, 30 сеп 20 25 2429 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Община Сливен получи близо един милион лева от републиканския бюджет за изпълнени дейности по линия на бедствия и аварии по различни проекти, информира кметът Стефан Радев. С получените средства са разплатени извършени дейности по 18 обекта, одобрени от Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Обектите пострадаха при дъждове и ураганни ветрове през зимата и се наложи спешната намеса на Общината. Бяха предприети спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи на покриви на сгради на кметства, училища, укрепване на мостови съоръжения, възстановяване проходимост на улици и проводимост на отводнителни съоръжения и речни корита, овладяване на свлачищни процеси. Бяха възстановени покривите на кметствата в селата Горно Александрово, Глушник, Гавраилово, Старо село и Злати войвода, на училището в село Селиминово, читалището в Бяла и др.

Един от сериозните проблеми, за които се налагаха спешни мерки, беше мостът край Желю войвода към Кабиле, чиито устои бяха два метра във въздуха спрямо дъното на реката. Беше свършена много добра работа, мостът беше укрепен и се ликвидира всякакъв риск“, каза Снежана Кънева от отдел „Сигурност и управление при кризи“.

Кметът подчерта, че проектите на Община Сливен са защитени много добре пред комисията, с изрядна документация. „Големи са исканията към тази комисия от всички общини в България и размерът на отпуснатите средства за община Сливен е голям успех за нас. Това показва, че сме добре подготвени и мотивирани“, каза Стефан Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама