Община Сливен предлага намаление на част от таксите за хотели и ресторанти

10:55, 12 мар 21 25 2299 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Община Сливен ще предложи намаляване с 50 процента наемите на общински имоти и таксата за тротоарно право до края на годината за хотели и ресторанти. Това стана ясно от среща на зам.-кмета по финансите Румен Иванов и представители на сдружението в бранша в Сливен. Мярката е по предложение на кмета Стефан Радев заради затрудненията, които изпитва този бизнес, вследствие на коронавирусната епидемия. Миналата седмица той възложи на финансовите експерти да направят оценка колко ще струва на бюджета евентуалното намаляване и вариантът беше предложен по време на срещата с бранша.

Според председателя на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите Христо Стоянов, цитиран от news.bhra-bg.org, Община Сливен е реагирала адекватно на поставените от бранша въпроси и предложения. Двете страни ще си сътрудничат по въпросите на туризма, наболелите проблеми и за организиране на събития.

Кметът Стефан Радев заяви, че според възможностите, които има Общината, се търси начин да бъде оказана помощ, защото е важна подкрепата за засегнатите в пандемията. „Това, което ние имаме като варианти за реакция, ще бъде направено. От началото на епидемията до сега Общината предприе редица мерки, с които подкрепя лечебните заведения, осигурява дезинфекция на възлови обществени места, хранителни продукти, тестове и много други. Продължаваме да надграждаме, в зависимост от средствата, с които разполагаме и имаме възможност да заделим“, каза Стефан Радев. Предстои предложението за намаляване наемите на общинските имоти и таксата тротоарно право да бъде предложено за гласуване от Общинския съвет.

По време на извънредното положение през 2020 година Община Сливен освободи от наеми и тротоарно право неработещите обекти на фирми, наематели на общински обекти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама