Приятелство, пътешествия и домашен любимец желаят сливенските деца за Новата година

10:43, 06 яну 23 25 969 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Приятелство, пътешествия и домашен любимец са част от желанията на сливенските деца за Новата година, които бяха събрани на Коледно дърво на желанията в регионалната библиотека „Сава Доброплодни". Това съобщиха от културния институт. 

На огромна елха, поставена във фоайето на библиотеката от 6 до 23 декември, над 2000 деца и юноши окачиха своите желания за следващата година. Те бяха обобщени и са основа за интересни изводи, посочват организаторите, цитирани от БТА. 

Коледно дърво на желанията за сливенските деца в регионалната библиотека „Сава Доброплодни”

При най-малките преобладават желанията за любими играчки, книги, средства за игри и забавления – ролери, велосипеди, тротинетки и др. Много от децата желаят да получат като подарък домашен любимец, който да им е приятел в игрите.

Желанията на по-големите са свързани с получаване на лаптопи, компютри, безжични слушалки, компютърни игри, дронове, айфони и др. Много от тях мечтаят и за любими книги, както и за домашни любимци, с които да споделят времето си.

Исканията на най-големите са свързани с нови приятелства, желания за промяна, за пътувания и опознаване на други държави и култури. Те са изразили и копнежа си за любов и щастие.

Всички деца са споделили и своите желания за повече здраве, радост, успехи в училище, но и за мир и за безгрижно детство за всички деца по света.

Коледното дърво на желанията бе част от програмата на тържествата „Коледа в библиотеката“-2022. В нея бяха включени още беседи, творчески работилници и ателиета за ученици, представления за деца, изложба коледни картички от конкурса „Коледна магия”-2022, церемония за награждаване на отличените участници в конкурса за коледна картичка и оригинално коледно пожелание, коледен концерт.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама