82-годишен мъж със счупена става чака 4 часа линейка в София

19:39, 03 юли 20 / София 25 2774 Шрифт:
Редактор:

На 1 юли 82-годишният Славейко пада в дома си в квартал Горна баня и чупи тазобедрена става. Близките му се обаждат на 112 няколко пъти.

„Още в 18,20ч. беше първото позвъняване от нас. В 18,45 ч. се обади някой от медицинския екип, попита какво е състоянието и каза, че линейка пътува. Позвънихме в 20:25 ч. за трети път”, споделя Слави, внукът на пострадалия мъж. Линейката пристига малко след 22,30ч., съобщава bTV.

„4 часа не може да се осигури линейка на пациент, който е на 82 години, има 3 байпаса на сърцето и пищи от болка. Чувстваш се безсилен в такава ситуация”, допълва Слави.

От Спешна помощ са приели обажданията, но от обяснението по телефона случаят не звучал толкова спешен.

„Това, което на нас е подадено като информация е: паднал, спънал се, не може да стане поради болка в кръста. През това време сме имали 7 пътнотранспортни произшествия, два инцидента с деца и сме имали две аварирали линейки”, казва Катя Сунгарска, говорител на ЦСМП-София.

В този ден за цяла София има 13 спешни екипа. Освен изброените случаи са извозили и 10 пациенти със съмнения за COVID-19.

"Света Анна" спира приема на нови пациенти с COVID-19

„Това за нашия екип означава – екипът от последния адрес да се върне тук в централата, екипът да се облече, да отиде на адреса, да вземе пациента, да го закара до болница, да се върне тук, да се дезинфекцира и да се дезинфекцира и линейката, което отнема около 1 час”, обясни Катя Сунгарска.

В момента 82-годишният мъж е настанен в Пирогов. Ако състоянието му позволява заради хроничните му проблеми, ще бъде опериран.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама