Разследват за конфликт на интереси кмета и зам.-кмета на „Възраждане“

13:28, 08 юли 20 / София 25 4138 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Антикорупционната комисия прие решение за образуване на производство за установяване на конфликт на интереси по отношение на Савина Савова, кмет на район „Възраждане“ в столицата, и на заместник – кмета Татяна Димитрова, съобщиха от комисията.

Производствата са образувани след сезиране от медийна публикация във вестник „Труд“ от 06.07.2020 г., под заглавие „Общинари пилеят по гръцки острови пари за деца в риск“. Съгласно ЗПКОНПИ, за сигнал се приема и публикация в медиите, която съдържа данни за корупция или конфликт на интереси за лица, заемащи висши публични длъжности.

Савина Савова, район „Възраждане“: Работим за запазване на културно-историческото наследство на Стара София

В публикацията се твърди, че „общинари от район „Възраждане“ си правят семинари в Гърция и Испания, както и по курортите в България с пари от бюджета на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Десетки командировки до островите Тасос и Корфу, както и до Барселона са подписани от кмета Савина Савова за обществените възпитатели, част от които са на възлови постове в общината и по съвместителство са и членове на комисията“.

Самата Савова твърди, семинарите в България се организират от Централната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и имат почти задължителен характер. Пиарът на общината Пепа Илиева пък обясни любовта към южната ни съседка с програма за децата от ромските училища „Моята първа икона - първи стъпки към Бога“. Имало една жена, работеща в музей на икони в Гърция, която изнесла лекция.

Савина Савова: Район „Възраждане“ се превръща в атрактивна туристическа дестинация

В публикацията на „Труд“ се твърди още, че Савова е раздавала жилища на самотни служители, а съпругът на Димитрова е шеф на пазарите в района.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама