Цветан Цветанов готов да защити президентската институция

15:20, 11 юли 20 / Политика 25 3808 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Ако имал възможност да избере на кой протест да отиде в петък вечерта, бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов би подкрепил президентската институция.

"Не съм ходил нито на единия, нито на другия, но ако трябваше да отида, щях да отида на този в защита на президентската институция", заяви пред БНТ Цветанов, който до миналата година бе един от най-активните критици на президента Румен Радев. 

По думите му в петък вечер не е имало спонтанна подкрепа за ГЕРБ в София. А привържениците на партията идвали под строй и заради страх от репресии, смята Цветанов, който организираше работата на структурите на бившата си партия в страната.

Два протеста блокираха центъра на София, стигна се до сблъсък с полицията

"Видях едни хора, които не бяха дошли по собствено желание. Бяха организирани от кметовете на съответните населени места", допълни Цветанов. "Сега всички се обединиха срещу ГЕРБ. През 2013 г. митингите в подкрепа на партията и на управлението бяха наистина спонтанни, а ГЕРБ беше възприета като жертва." 

Според него обаче акциите  на управляващите са превърнали в жертва президента и президентската институция.

Радев: Протестът срещу българската мафия се превръща в кампания

"Ако днес има избори, ГЕРБ със сигурност ще загуби половината от депутатите си. От 1 140 00 гласували за ГЕРБ през 2017 г. в момента сигурни са 600 000", заяви той. 

Цветанов напусна преди месец ГЕРБ и обяви, че ще прави свой собствен политически проект. 

"Това в момента е кризисно оцеляване на ГЕРБ. Аз искам да направя партия, която да не е за кризисно оцеляване", сподели Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама