Отпуснаха заем от 5,3 млн. лв. на столичния автотранспорт

16:31, 22 апр 21 / София 25 3429 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Столичната община отпуска заем от 5,369 млн. лв. на столичния автотранспорт, за да погаси натрупаните задължения заради кризата с Covid-19. Над 3 милиона лева са предвидени за дизелово гориво.

Председателят на комисията по транспорт в общинския съвет Карлос Контрера обясни: „Тази необходимост е базирана на намалените собствени приходи на дружествата, които доведоха до натрупване на просрочени задължения, резултат от пандемията, от намаления пътникопоток в случая с електротранспорта в частност, от въведената забрана за продажба на билети“. Срокът за погасяване на заема е 60 месеца, при едногодишен гратисен период, пише БНР.

Нови ръководства на транспортните дружества в София

Столичният общински съвет реши да отпусне близо 922 хиляди долара за консултантска фирма, която ще проучва и анализира възможностите за надграждане на „Топлофикация – София“. Консултантът трябва да даде препоръки за преустройство на финансите, правната и управленската структура на дружеството. Водени са преговори с американската агенцията за търговия и развитие (USTDA) и има възможност за безвъзмездно финансиране.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама