Събраха близо 5000 тона отпадъци при пролетното почистване на София

14:53, 18 май 21 / София 25 4342 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Близо 5000 тона смесени отпадъци са транспортирани до депо „Враждебна“ по време на пролетното почистване на София. Освен това са заличени от картата 22 нерегламентирани сметища, съобщиха от Столичния инспекторат.

Най-голямо количество отпадъци е извозено от район „Кремиковци“, както и от терени до ул. „Д-р Петър Дертлиев“ в кв. „Люлин“, от пространството срещу ТЕЦ-а в кв. „Искър“ и от бившитие Виетнамски общежития в кв. „Красна поляна“. Много боклуци са почистени и в районите „Надежда“ и „Овча купел“.

С това работата по почистване на други замърсени площи не приключва. Предстои почистване и извозване на регистрирани терени в районите: Нови Искър, Връбница, Панчарево, Възраждане, Кремиковци и др.

Столичният инспекторат създава организация до вече почистените терените да бъде прекъснат достъпът за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци от всякакво естество. В следващ етап предстои те да бъдат да бъдат облагородени. Изхвърлянето на отпадъци на нерегламентирани за това места подлежи на санкция по Закона за управление на отпадъците.

На част от посочените места се предвижда да бъде монтирано видеонаблюдение като превантивна мярка, за да се прекъсне порочната практика и да има възможност за идентифициране на евентуални нарушители.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама