Новият „байк парк“ в София: Купчина кал в тревата

13:21, 07 юни 21 / София 25 3904 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Броени дни след празника на детето Столичният район „Сердика“ се похвали с чисто ново трасе за колоездене в парк „Братска могила” в кв. „Орландовци“. Новата придобивка е по идея на най-малките и „всички желаещи могат да упражняват своите умения и да се забавляват“.

Идеята, дори и добра, има лоша реализация.  Представените като засилка, малък, среден и голям скок, няколко виража и дори pump track обаче приличат повече на кални насипи, отколкото на трасе за колоездене. Все едно гигантска къртица е атакувала парка и е оставила след себе си могили от пръст.

Новият „байк парк“ може и да се радва на интерес от страна на най-малките, но предизвика недоумение и възмущение у по-големите.

„Столичната община всеки ден достига нови върхове. От Район „Сердика“ се похвалиха с изсипването на кал в зелена площ… Направеното показва необходимост от психиатрична помощ, затова ще се въздържим от определения“, обявиха от „Спаси София“.

Според тях е срамно, че София все още няма почти никакви съоръжения за практикуване на велосипедни и скейт спортове, докато общината с 2 млрд. лв. ежегоден бюджет хвърля кал в тревата и се тупа сама по гърба за успеха.

От районната администрация отговориха на критиките като прехвърлиха отговорността на децата. „В края на есента на 2020 г. се срещнахме в парка с около 25-30 деца от различни възрасти. Всички те се бяха обединили около идеята да си направят сами скокчета за колела. От мен искаха само един камион пръст. Те сами щяха да си направят трасето, заедно всички с общ труд да направят място, където да спортуват навън“, обясни районният кмет инж. Тодор Кръстев.

Той посочи, че никой не претендира, че направеното е професионална BMX писта, но подчертава, че е подкрепил начинанията на децата. От администрацията допълват, че за проекта не са изразходвани никакви финансови средства, осигурени са само материалите и техниката.

„Нека да оставим инженерите, изпълнителите и най-вече ползвателите на този проект, да му се радват и безаварийно да го ползват. Истинските архитекти и строители са децата“, призовават те.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама