Улица в София ще носи името на Милен Цветков

15:47, 12 май 22 / София 25 1762 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Улица в София ще носи името на журналиста Милен Цветков. Отсечката е част от улица „549“ в район „Подуяне“, реши Столичният общински съвет (СОС) на днешното си заседание.

Предложението е на „Демократична България“, а идеята на колегите на Милен от TV1, където бе последното му работно място. То бе подкрепено и от районния кмет на кв. „Подуяне“. Събрана бе и подписка, която организираха неговите колеги от TV1.

Предложиха улица да носи името Милен Цветков

Целият му професионален журналистически път е преминал в телевизии и радиа, които се намират на територията на София. Той беше силно разпознаваема и много добре приета личност в столицата, посочва вносителят на предложението Симеон Ставрев в мотивите си, цитирани от БТА.  

Къде се намира улицата?

Улица „549“ се намира в район „Подуяне“. Разделена е на две части, които нямат нито географска, нито физическа връзка една с друга. Първата част се намира северно от бул. „Владимир Вазов“. Тя е сравнително къса - започва от бул. „Владимир Вазов“ непосредствено срещу стадион „Георги Аспарухов“, движи се успоредно на Перловска река, пресича ул. „Резбарска“ и завършва преди Малашевски гробища.

Две години без Милен Цветков, а промените остават само на думи

Припомняме, че на 19 април се навършиха две години от смъртта на журналиста и телевизионен водещ Милен Цветков. През 2020 г. навръх Великден той загина в катастрофа, след като джип се заби в колата му на светофар в София. Извършените до момента експертизи доказваха, че подсъдимият Кристиан Николов е карал с близо 100 км/ч и е имал няколко вида наркотици в организма си. Смъртта на Цветков разтърси обществото, макар че броят на засечените шофьори след употреба на наркотици продължава да расте. 

След двугодишно проточване на делото, началото на март съдът призна за виновен Кристиан Николов. Присъдата е 9 години затвор при общ режим. Той обаче е признат за невинен за умишлено престъпление.

В професионалната си кариера Милен Цветков беше водещ на „По света и у нас“ по БНТ, репортер и водещ в няколко предавания на националната телевизия. В Нова телевизия беше водещ на предаването „Здравей, България“, „60 минути с Милен Цветков“, новините в „Календар“, „Часът на Милен Цветков“. Той беше водещ и на предаването „Нищо лично“ по Радио Експрес. От март 2020 г. до смъртта си води предаването „Алтернативата“ по ТВ1.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама