Един загинал и дeветима ранени при тежка катастрофа в София

14:02, 07 сеп 22 25 3350 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Един човек загина, а други девет са ранени при тежка катастрофа близо до Панчарево. Най-вероятнaтa причина е неправилно изпреварване и отнемане на предимство.

Инцидентът е станал на пътя между София и Самоков. В района на Панчарево са се ударили общо три автомобила. При удара е загинал един човек, други девет са ранени. Повечето от тях са млади хора на възраст до 25 години.

След получаване на сигнала на мястото на инцидента са изпратени общо 9 линейки. Ранените в инцидента са настанени в болниците „Св. Анна“, ИСУЛ и „Пирогов“. В болница „Св. Анна“ са откарани общо три момичета - на 16, 17 и 18 години. Те са и най-тежко пострадалите, едно от тях е в критично състояние. В болница „Пирогов“ са две момчета - на 16 и 18 години, момиче, 44-годишен мъж и 16-годишният му син.

Заради тежката катастрофа движението по пътя между София и Самоков е ограничено, осигурен е обходен маршрут. На място са изпратени екипи на Пътна полиция и пожарната. По  случая тече разследване, пише БНР.

Шофьорът е с 20 акта за нарушения на пътя

Стана ясна самоличността на загиналия шофьор, който по първоначална информация e предизвикал катастрофата.  Починалият водач се казва Александър Илиев и е бил на 33 години, съобщава Нова телевизия.

Главният прокурор Иван Гешев заяви, че има данни, че той е употребил алкохол, преди да седне зад волана. „Не мога да гарантирам за пълна достоверност на информацията, тъй като не съм наблюдаващ прокурор, но има данни за това, че шофьорът е употребил сериозни количества алкохол”, посочи той.

Той има 20 акта и 3 фиша за различни нарушения на пътя, извършени през годините. Два пъти е бил засичан да шофира след употреба на алкохол - през 2008 и 2012 г.

Какво е състоянието на пострадалите?

Екипите на „Пирогов“ продължават грижите за четиримата пострадали, настанени при тях, след тежката катастрофа край София.

Две от тях са деца. Едното е момче с голяма травма на главата, която е обработена. Няма опасност за живота му. Другите две момчета са обработени в шокова зала, установено е, че нямат тежки наранявания и са освободени.

В много тежко състояние е 29-годишна жена, която е с политравма. Тя има счупвания на долен крайник, коляно, глезен, таз. Претърпяла е няколко операции за овладяване на кръвоизливи в коремната област, а сега се обработват счупванията ѝ. Тя ще бъде настанена в реанимация в тежко състояние, съобщи bTV.

Две от момичетата, настанени в болница „Света Анна“, са с реална опасност за живота, а трето е в крайно тежко състояние, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Славчо Близнаков.

18-годишно момиче е в неврохирургията с травма на мозък, лицеви кости, фрактура на ръка. Тя е обработена и в стабилизирано състояние. 16-годишно момиче обаче е в крайно тежко състояние. То е докарано в кома с тежка черепно-мозъчна травма, травма на гърди, корем и фрактури на двете бедра. Д-р Близнаков информира, че момичето е в реанимация, възстановено е дишане и сърдечна дейност, след операция е отстранен далак и остава в крайно тежко състояние.

Има още едно момиче в „Света Анна”, което е също в реанимация с гръдно-коремна травма, дренирана, с фрактура на тазобедрена става, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама