Камион се вряза в спирка в София, има жертва

10:40, 14 окт 22 25 3539 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Камион се вряза в спирка на градския транспорт в София. Инцидентът е от тази сутрин на бул. „Гоце Делчев“. Сигналът е подаден в 9:43 ч., екип на Спешна помощ е бил на мястото в 9:51 ч. 

Загинала е млада жена на 19 г. Изяснява се дали е била на тротоара или е пресичала на пешеходна пътека, когато е ударена от товарния автомобил.

Шофьорът на камиона е 53-годишен мъж, който е откаран с множество наранявание в болница „Пирогов“, съобщи bTV. 

Предполага се, че на водача му е прилошало. По първоначална информация не е карал с висока скорост. Ще бъде тестван за алкохол и наркотици.

Проверяват се и записите от камери в района на инцидента.

Софийска градска прокуратура започна разследване по случая. Предприети са незабавни действия за събиране и запазване на доказателства и за установяване на всички факти. В рамките на законовите си правомощия СГП ще извърши всичко необходимо, за да бъдат изяснени причините за възникване на пътнотранспортното произшествие и да бъде осигурено пълно, обективно и всестранно разследване, посочиха от прокуратурата.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама