„Междузвездни войни“ на изложба в София

11:03, 14 окт 22 / София 25 3371 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Изложба с реквизити, костюми и редки играчки от „Междузвездни войни“ в „София Тех Парк“. Представена е една от най-големите фен колекции, свързани с филмовата поредица, съобщават организаторите от „Коко ейджънси“, цитирани от БТА.

Експозицията е озаглавена „Unofficial Galaxies“. Тя показва герои, превозни средства и други предмети от света на „Междузвездни войни“. Сред артикулите в колекцията е и лендспийдърът на Люк Скайуокър в реален размер, закупен от лондонското „Elstree Studios“ - дома на оригиналната трилогия. В изложбата са още оригиналните бюро и стол на младия Анакин Скайуокър от филма „Невидима заплаха“ от 1999 г.

Изложбата е частна и е била представяна само два пъти в Европа досега - в музея на науката „Spaceport“ в Ливърпул от 2017 г. до 2019 г. и през лятото на 2022 г. във Финландия.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама