Пускат парното в София

17:14, 07 ное 22 / София 25 3296 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

„Топлофикация София“ започва поетапно пускане на отоплението от средата на седмицата. 

Според нормативната уредба общото включване на отоплението в София може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12°C и прогноза за трайно застудяване. Данните, получавани от НИМХ, показват, че от 9.11.2022 г. се очаква средноденонощните температури да паднат до +10 С°. 

Подаването на топлинна енергия ще започне първо към училища и детски градини, а след това и към административните и жилищни сгради, съобщиха от „Топлофикация София“. 

Преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

Напомняме на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е абонатите да проверят дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите и, ако установят нередност, да се свържат със своя топлинен счетоводител. 

Максималното ограничаване на достъпа до абонатната станция в сградата ще възпрепятства евентуални манипулации и кражби на топлинна енергия. Това ще гарантира качественото и надеждно топлоснабдяване на всички имоти и коректното отчитане на консумираната топлинна енергия. 

За допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон клиентите могат да получат на телефон 0 700 11 111, както и чрез дигиталните информационни канали на дружеството.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама