Валидирането в целия градски транспорт става задължително от 1 януари

15:43, 16 дек 22 / София 25 3453 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

От 1 януари 2023 г. валидирането на превозните документи в целия транспорт (не само в метрото) е задължително, обявиха от Центъра за градска мобилност.

С какъвто и документ да пътувате – карта или електронен билет, валидирайте го при качване на сините устройства. Щом светне зелено, вече сте редовен пътник. И при проверка няма да плащате санкция от 3 лева. Така ще си спестите санкцията, а и ще допринесете за подобряване на транспортното обслужване.

Защо да се валидирате? Това е Вашата застраховка. Тя е важна, когато ползвате услугата ни „Паркирай и пътувай“ в цялата мрежа на обществения транспорт.

От ЦГМ изтъкват, че благодарение на валидациите успяват да променят мрежата така, че превозните средства да идват на по-кратки интервали, да са съобразени с пътникопотока и да се движат по-бързо.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 18:28, 16 дек 22

Аз пътувам с пенсионерска карта, цената е една и съща за всеки месец. Нямат ли статистика колко карти са издадени. По- голяма простотия от това няма, валидирането, не е таксуване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама