Кметът на Търговище е подателя на сигнала за картел в санирането

15:30, 01 юли 19 25 1797 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на община Търговище Дарин Димитров е подал сигнала за картел в санирането, след като негов служител е получил мейл със съмнения за проблеми с обществените поръчки. Димитров обясни това по повод решението на Комисията за защита на конкуренцията от миналата седмица, предаде БНР.

Комисията обяви, че 33 фирми за енергийно обследване на многофамилните сгради за саниране са участвали в картел, който цели облагодетелстване от Националната програма за енергийна ефективност.

“Един от младите служители, който работи по санирането, дойде при мен разтревожен, че е получил мейл. В този мейл има съмнения за проблеми с обществените поръчки и за съглашателство между различните фирми, които са участвали в обществената поръчка за енергийно обследване, която трябва да се направи на всички блокове преди саниране и решихме да изпратим сигнал до Комисията по защита на конкуренцията и сега е излязло вече решението на комисията – данни за картелно споразумение“, съобщи кметът на община Търговище Дарин Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама