Протест заради унищожаването на река Вит

07:20, 23 ное 19 25 3245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 11.00 часа Сдружение „Балканка” организира гражданско събиране на моста на река Вит в местността Боаза. Риболовци, местни жители и загрижени граждани ще се съберат, за да изразят възмущението си от начина, по който се посяга към природните богатства на България, съобщиха от "Балканика".

РИОСВ-Плевен и БДДР спряха дейности по почистване на река Вит заради заплаха от екокатастрофа

РИОСВ-Плевен и БДДР спряха дейностите по почистване на река Вит заради заплаха от екокатастрофа. От сдружението сигнализираха, че багери копаят коритото на реката, за да вземат речна баластра. На фирмата "Хидрострой" АД беше връчен акт за нарушение на Закона за водите. 

Проблемът нашумя последната седмица след сигналите и видеокадрите, заснети на място от представители на сдружението. Новината доби отзвук в обществеността и медиите. Много хора изразиха възмущението си от дейностите и това, че някой е допуснал такова безумие.

Борисов инспектира строежа на "Хемус" (ОБНОВЕНА)

Новината достигна и до премиера Бойко Борисов, който лично направи оглед на място. „Казал съм, че ще има глоби за областни управители, за всички вас, ако още веднъж ме скарате с еколозите“, заяви Борисов.

Протестиращите искат три оставки- на областния управител на Ловеч Ваня Събчева, на директора на БДДР Петър Димитров и на министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Застрашена ли е река Вит от екокатастрофа?

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама