След парти във Варна: 7 са заразени с COVID-19, сред тях деца и бременни

16:22, 24 юни 20 25 2131 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

11 са новите случаи на COVID-19 във Варна само за последното денонощие. Големият брой новозаразени се дължи на зараза, пламнала по време на детски рожден ден, на който присъствали 25 души.

Сред новите случаи има 2 деца и две бременни жени. Положителна е и пробата на още едно дете, което не е било на партито, но е контактувало с носител на вируса, съобщи БНТ.

Детският рожден ден във Варна бил на 13 юни. Няколко дни по-късно, част от присъстващите вдигнали темпертура, но заради леките симптими не потърсили медицинска помощ. Разбрали, че са заразени от мъж, който бил на партито, но се изследвал, след като се прибрал в София.

"От всички изследвани – 7 излизат положителни, 2 дечица на по 3 години също са положителни. Всички са в добро състояние. Сред присъствалите има положителни и 2 бременни жени, които също са в добро състояние", обяви д-р Янка Драганова, директор на Дирекция "Надзор над заразните болести" – РЗИ-Варна.

Направени са PCR тестовете и на персонала в заведението, където се е провел рожения ден. Всички са отрицателни.

"Заведението е затворено за 24-часова дезинфекция, която се извършва. Дадени са предписания за изпълнение на противоепидемиологични мерки", допълни Драганова.

Продължава издирването на още контактни лица с присъствалите на партито.

Общият брой на заразените с COVID-19 във Варна е 50. Петима от тях са настанени в Инфекциозна болница, като състоянието им е добро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама