Ученици от Гимназията по туризъм участваха в Първото кулинарно състезание по устойчиво готвене
10:04, 09 дек 15
25
394
Шрифт:
Състезателите се съревноваваха в две групи – "начинаещи" (ученици в специализирани училища или любители) и "професионалисти" (състезатели с повече от една година опит).
Кулинарите имаха пред себе си черна кутия с тайни съставки, а отделно имаха право да донесат до 5 продукта със себе си, съобразени с тематиката на конкурса. Специално жури наблюдаваше и оценяваше работата на състезателите в професионалните кухни на института.
Председател на журито бе Шеф Крис Жишк, програмен директор в института, с опит във висококатегорийни ресторанти и такива с Мишелин звезди.
Една от целите на състезанието е, да се представи устойчивото готвене като начин на приготвяне на храната, за да достигне до повече хора с интерес към гастрономията и кулинарните изкуства.
Добави коментар