Вместо цветя четвъртокласници от Елена дариха надежда за болно дете

16:30, 23 юни 20 25 3302 Шрифт:
Мануела Алексова Редактор: Мануела Алексова

По инициатива на своя класен ръководител Йорданка Грънчарова четвъртокласниците от СУ „Иван Момчилов“ направиха пореден дарителски жест. В последния им общ празник за получаване на удостоверение за завършен начален етап, вместо цветя за своята любима учителка, децата дариха вяра и надежда за малката Зария, която се нуждае от скъпоструващо лечение. Малките ученици събраха 190 лева и те вече са преведени по дарителската сметка.

Две поредни години децата с класния си ръководител участваха в Национален конкурс за детска рисунка на тема „Аз и Детското полицейско управление“ и печелеха първо и второ място, а рисунките им участваха в благотворителна кампания „Деца помагат на деца“ на Главна дирекция „Национална полиция“. Творбите им включиха в търг и средствата бяха за деца на загинали служители от системата на МВР.

В Деня на недоносените деца, ученици от класа участваха в благородната кауза за закупуване на видеоларингоскоп за отделението по неонатология на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ Велико Търново и дариха средства.

Целогодишно учениците събират капачки и участват в кампанията „Капачки за бъдеще“, като на последната акция предадоха 13 кг. Те са и сред изпълнителите на много концерти с благотворителна цел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама