Камион падна върху жп линия и се запали

21:22, 02 окт 20 25 4438 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Товарен автомобил, движещ се от Велико Търново към Русе, е паднал върху ЖП линията между селата Петко Каравелово и Раданово, след което се е запалил.

Екипи на пожарната и полицията са на мястото. Водачът на камиона, който е с турска регистрация, е загинал. Възникналият при катастрофата пожар е потушен.

Свидетели коментират в социалните мрежи, че турският камион без видима причина е навлязъл в лявото платно за движение и после е паднал през моста на жп линията. 

От Противопожарната служба във Велико Търново съобщиха, че тежкотоварният автомобил, който е превозвал технически изделия, първо е паднал върху мрежата високо напрежение, при което най-вероятно е станало късо съединение и поради това се е запалил, предава БНР.

От Железопътна инфраструктура предстои да организират кранове, които да премахнат камиона от релсите, след което ще се прецени какви са щетите по железния път.

Предстои и възстановяване на контактната мрежа. Движението на влаковете от и за Русе е спряно за неопределено време. Автомобилният трафик се пренасочва през обходни маршрути. 

59 жертви на пътя през септември

 
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 20:23, 02 окт 20

дано оздравее шофьора,че там жп линията минава под мост,преди &след него тя завива,ел.локомотивите бърже ускоряват&им трябват бая метри докле спрат аварийно:секи е по едно 8о-9о тона,а то 18ч.почва да мръква,иначе там асф.път не завива хич,живи&здрави

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама