Нови случаи на коронавирус са регистрирани в дома за стари хора във Видин

16:13, 27 апр 20 25 3825 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във видинския дом за стари хора са регистрирани 11 нови положителни проби на коронавирус. 8 от пробите са на хора настанени в дома, а 3 са на хора от персонала.

Четиримата заболели от миналата седмица са в болница, като един от тях е в непроменено тежко състояние. Така общият брой на заразените хора от дома става 15, предава bTV.

Лекар от Видин е с коронавирус

Служителите на дома са под домашна карантина, а новите заболели жители на дома са изолирани на втория етаж в социалното заведение.

Заразените с COVID-19 в цялата област са 73, като 31 са от медицински персонал, девет от които от неврологичното отделение в Областната болница във Видин.

Възрастен мъж дари пенсията си на болницата във Видин

В  неврологичното отделението са лекувани двама души, които са починали от COVID-19. Те са жена на 77 г. от село Грамада и мъж на 71 г. от Видин. Двамата са били с множество съпътстващи заболявания. Четирима пациенти с коронавирус във видинска област вече са излекувани, а двама от тях са изписани от болницата.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама