7 нови случая на коронавирус в Дома за възрастни в село Гара Орешец

12:25, 02 май 20 25 3807 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За 7 нови случая на коронавирус в Дома за възрастни във видинското село Гара Орешец съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Броят на заразените там вече е 19, двама от които починаха.

Ново огнище на COVID-19 в областта има в Дома за възрастни хора в град Кула, където са настанени 43-ма души. С положителни проби там са 92-годишна жена и две от санитарките. Останалите проби на персонала са отрицателни. Очакват се резултатите на всички настанени в социалното заведение.

Първи починал лекар с COVID-19 у нас

В село Гара Орешец, където са установени нови случаи на зараза, възрастните с положителни проби за вируса са изолирани от останалите. Друг от възрастните в Дома, който е проявил симптоми, но без потвърден COVID-19, е откаран в болница в Лом, съобщи БНТ.

В Дома остават петима възрастни, за които заразата не е установена. Под домашна карантина са трима от персонала, които също са с положителни проби.

Втори починал от дома за възрастни в село Гара Орешец

Огнище на коронавируса във Видин е установено и в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания. Заразени са 8 от настанените там, както и петима от персонала.

Изследвания за вируса ще бъдат направени в още две социални жилища.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама