Младите хора губят интерес към Facebook

19:15, 26 окт 21 / Любопитно 25 1173 Шрифт:
Цветилена Симеонова

Младите хора и тийнейджърите прекарват все по-малко време в социалната мрежа Facebook, регистрират се все по-малко и създават по-рядко публикации, което може да има отрицателно въздействие върху печалбите на компанията. Това съобщи „Блумбърг“, позовавайки се на вътрешни документи на социалната мрежа.

През март ръководството на организацията е получило доклад, в който се посочва, че тийнейджърите прекарват с 16% по-малко време в сайта в сравнение с миналата година, а „младите възрастни“ - с 5% по-малко.

Броят на регистрациите сред тийнейджърите също е намалял. Освен това средната възраст на потребителите, които се регистрират за първи път в социалната мрежа, е нараснала от 19-20 на 24-25 години. Служителите на Facebook не разбират напълно причините за тази тенденция.

„Съществува проблем с начина, по който младите хора споделят информация за живота си. Те предпочитат други приложения, за да говорят за ежедневни неща и да споделят важни моменти от живота си“, цитира агенцията вътрешен документ.

Самата социална мрежа смята, че интересът на младите хора и тийнейджърите ще продължи да намалява през следващите години.

Според „Блумбърг“ ръководството на социалната мрежа предпочита да не афишира тази тенденция, тъй като се опасява, че тя може да доведе до загуба на приходи от реклама в платформата. Освен това бившият служител на социалната мрежа Франсис Хоугън обвини Facebook, че „не е прозрачен пред своите инвеститори и клиенти рекламодатели“, пише БГНЕС.

17 американски медии са участвали в съставянето на „Досиетата Facebook“. Журналистите работели заедно, като прегледали хиляди страници вътрешни документи на американската компания.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама