Сондьори си спретнаха предколедна наздравица във Варна с истинско прасе (снимки)
17:07, 19 дек 15 / Любопитно
25
852
Шрифт:
Момчетата постоянно постват снимки в социалната мрежа, които събират все повече лайкове. И това е така, защото фирменото парти не е нито позьорско, нито претенциозно, а е изцяло в духа на българските народни традиции.
Сондьорът Калоян Иванов разказа пред Topnovini.bg, че той и колегите му купили прасето от свинекомплекс край града. Не са го колили, защото животното било "дупнато” още при покупко-продажбата.
В свинекомплексите живото месо се търгува за 3.50 лева килограма, от което следва, че всеки от 7-членната бригада е дал по 50 лева, за да усети духа на народната традиция.
Часове наред работниците са пърлили и разфасовали чифтокопитния бозайник. След почерпката, която е гарнирана с домашно червено вино, те ще си поделят мръвките, за да напълнят фризерите у дома.
Добави коментар