Учат варненци как се приготвя жив хляб

15:29, 10 фев 16 / Любопитно 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Как се приготвя жив хляб ще могат да разберат всички варненци, които се интересуват от кулинарното изкуство и здравословното хранене. За първи прът в града ще бъде организиран майсторски курс, в който ще се включи група от бъдещи студенти в Института по кулинарни изкуства към Висшето училище по мениджмънт.

Основен момент в обучението е запознаване с методите и техниките на приготвяне на лечебния хляб с жив квас, а водещ ще е хлебарят Пресиян Петров от школата на "Братя хлебари“ в София, който е придобил опит при едни от най-добрите хлебари по света.

Събитието е насрочено за 9:00 часа на 11 февруари, четвъртък в професионалната среда на кулинарния институт на ул. "Оборище" 13 а.

Хлябът с жив квас е познат като лечебен и здравословен. Благоприятен е за консумация от хора с алергия към глутен, язви, заболявания на щитовидната жлеза и др. Процесът по ферментация отнема близо 20 часа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама