Учат варненци как се приготвя жив хляб
15:29, 10 фев 16 / Любопитно
25
321
Шрифт:
Основен момент в обучението е запознаване с методите и техниките на приготвяне на лечебния хляб с жив квас, а водещ ще е хлебарят Пресиян Петров от школата на "Братя хлебари“ в София, който е придобил опит при едни от най-добрите хлебари по света.
Събитието е насрочено за 9:00 часа на 11 февруари, четвъртък в професионалната среда на кулинарния институт на ул. "Оборище" 13 а.
Хлябът с жив квас е познат като лечебен и здравословен. Благоприятен е за консумация от хора с алергия към глутен, язви, заболявания на щитовидната жлеза и др. Процесът по ферментация отнема близо 20 часа.
Добави коментар