Седем полезни свойства на ряпата

20:10, 16 фев 18 / Любопитно 25 548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ряпата е зеленчук с много лечебни свойства. Без значение дали е бяла, червена или черна ряпа, тя е изключително полезна за организма. Вижте седем полезни свойства на ряпата.

1. Ряпата съдържа микроклетки, органични киселини, въглехидрати, флавоноиди, протеини и стероли.

2. Семената на ряпата съдържат есенциални и мазни масла, линоленова и линолова киселина.

3. Ряпата е богата на витамин С, който е отговорен за целостта на стените на кръвоносните съдове и подобряване на процеса на храносмилане.

4. Като кореноплодно растение ряпата притежава противовъзпалителни, антисептични и диуретични свойства, които позволяват да се премахнат инфекциите и да се засили защитната бариера на организма.

5. Сокът от ряпа също е много полезен. Той се прилага като успокоително средство, което нормализира процесите на централната нервна система.

6. Варената ряпа е полезна и за поставяне на
компрес върху болни места на тялото.

7. Подобрява работата на
сърцето и кръвоносните съдове и укрепва имунната система на човека.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама