Шоколадовите изделия никога не трябва да се слагат в хладилник, смята кулинарният експерт и критик по шоколад Лук Овън.
Според Овън, който е собственик на магазин за продажба на шоколад, този сладък ежедневен продукт сложен в хладилника "става груб и губи от вкусовите си качества". Той твърди, че шоколадът трябва да се пази на "хладно, сухо и тъмно място".
Както ниските температури влияят на вкуса, така и високите "влияят на облика" на продукта.
В такъв случай съветът е - сложете шоколада в метална кутия и след това в хладилник.
Преди консумацията е необходимо да се остави няколко минути на стайна температура, е мнението на експертите по качество на храната.
Шоколадът е най-вкусен, когато се консумира на стайна температура, а като идеални градуси се смятат 15-20.
Добави коментар