Полезни съвети за свеж дъх

17:30, 23 апр 18 / Любопитно 25 615 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-честите причини за неприятния дъх са лошата лична хигиена, възпалените венци и здравословните проблеми, свързани със стомашно-чревния тракт. Освен щателното почистване на зъбите и околозъбното пространство след хранене, от значение е и каква храна консумираме.

Ето продуктите, които най-ефикасно се борят с неприятната устна миризма.

Магданозът неутрализира отблъскващия дъх в устата, в това число и този, който е предизвикан от пушенето на цигари. Добавяйте го по-често към ястията или го дъвчете суров. Освежаващо действат и мента, кориандър и розмарин.

Всекидневната консумация на
кисело мляко понижава нивото на водородния сулфид в устната кухина, който е основен причинител на лошия дъх. Освен това този типично български млечен продукт възпрепятства образуването на бактерии, възпаляващи венците.

Целулозата, съдържаща се в ябълките, целината, морковите също се препоръчва, защото тя повишава слюноотделянето, което премахва останалите частици храна между зъбите.

Добрата стара
дъвка не премахва лошия дъх, но поне може да го прикрие.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама