Предизвикателството на MasterChef ще провокира емоционално петте топ хоби-готвачи на България. Един от най-успешните наши сънародници – банкерът Левон Хампарцумян, ще им даде урок по приготвянето на пъстърва, а мотивацията за победа ще ги накара да се борят с всички оръжия срещу опонентите си. Рицарски дуел с
кулинарен шах между равностойни противници ще определи участниците на полуфинала на кулинарното шоу на България, а един ще напусне кухнята на MasterChef.
Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще предложат на елита от топ 5 кулинари кутия на MasterChef, която съдържа концентрирана мотивация. Така необходимата подкрепа от най-близките до сърцето им хора ще даде сила на гладиаторите да се впуснат в решителната битка, в която всеки е сам срещу всеки. Достигнали до този етап, преодолявайки множество трудности и уверени, че успехът се постига с много труд, отдаденост, постоянство и силна воля, хоби-готвачите ще видят посланията на своите родители, половинки и деца.
Ръзвълнувани и амбицирани да не ги разочароват, те ще запретнат ръкави, за да приготвят авторска рецепта, която въплъщава любовта към близките им. А изпитанието на строгото, но справедливо жури е именно това – да използваш емоцията като най-ценна съставка в създаването на ястието, но да успееш да я изключиш при самото готвене, за да постигнеш дисциплина, прецизност и внимание към детайла.
Зрителите на bTV ще чуят съкровените изповеди на най-добрите 5 хоби-готвачи на България за най-личните им контакти, ще станат свидетели на искрена благодарност за подкрепата, уважение и гордост към силата на духа и приклонение пред силата на любовта. В кухнята на MasterChef ще се родят два вида surf and turf – от кюфтета със сьомга и говеждо бон филе с миди Сен Жак, ципура със сос в равиоли, агнешки котлети с билкова коричка и руло от ябълка, както и свежа комбинация от агнешко с дресинг от киви, ябълка и магданоз. Всеки ще вкара в чинията си скъпи спомени и съкровени надежди, но Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще опитат само трите най-впечатляващи рецепти и ще качат на балкона само един.
По пътя към престижната титла, голямата награда от 100 000 лева и курс в Le Cordon Bleu в Лондон, четирима гладиатори ще се впуснат в елиминация от два кръга, след която един ще се сбогува с мечтата си да стане новият MasterChef на България. Най-разпознаваемият банкер и изявен гурман - Левон Хампарцумян ще направи прецедент в куринарното шоу и ще влезе в ролята на първия хоби-готвач, изнасял MasterClass пред свои колеги. Успешният икономист ще сподели, че готви откакто се помни, така се разтоварва след напрегнат ден и е абсолютно сигурен, че храната е най-прекият път към сърцето не само на мъжете, но и на дамите. Затова ще демонстрира една от рецептите, която приготвя за любимия човек – пъстърва с шафранов ориз и ядки.
На пръв поглед лесното ястие крие подводни камъни за гладиаторите – правилното структуриране на времето от 30 минути и вниманието към степента на готвене на ориза, който първо трябва да се свари, а после да се запържи с ядки и сушени плодове. Левон Хампарцумян ще даде и ценни съвети на състезателите. Според него формулата на успеха е да познаваш материята в основи, защото „и нотите са само 7, но този, който ги познава, може да ги комбинира в истински шедьовър“.
Двама силни и равностойни готвачи ще заложат всичко в рицарски дуел на таланта, уменията, спокойствието и стратегията. Те ще играят на кулинарен шах, в който разполагат с по 10 хода и 20 продукта, които да приемат или отхвърлят. Така ще създадат предизвикателна селекция за перфектното ястие, което след 45 минути ще им гарантира място на полуфинала на MasterChef.
„Пърженото пиле на баба“ от детството с вариации на карфиол ще се изправи срещу балотин със салата Колсло и сос маскарпоне за оценката на журито. Кулинарите ще вложат амбиция и креативност в трудоемки и показващи знания компоненти, ще опаковат вкусове в перфектната презентация, но само един ще остане в играта.
Добави коментар