Ресторант за бързо хранене, в който седем роботизирани уреда готвят вместо хора, беше открит в Бостън.
Собственици на "Spyce" са възпитаниците на Масачузетския технологичен институт Майкъл Фарид, Кайл Роджърс, Люк Шлутър и Брейди Найт. Според тях изобретението им прави порциите много по-евтини, процесът много по-ефективен от гледна точка на количеството и успешен по отношение на пестенето на вода.
В менюто има салати и популярни национални ястия от различни краища на света. Всяко може да се приготви за 3 минути и дори за по-кратко време. Така за час може да се направят до 200 ястия на цена около 7,5 долара.
Клиентите правят поръчката си на тъч скрийн в ресторанта. След това системата събира нужните продукти и ги разпределя за нужната обработка. Тя може да е и на температура до 232 градуса по Целзий.
Клиентите могат да наблюдават целия процес.
Добави коментар