Дарън Макгрейди, бившият главен готвач на британската кралица Елизабет II, разказа за забранените храни в Бъкингамския дворец, както и за кулинарните пристрастия на Нейно Величество, пише вестник "Метро", цитиран от БТА.
На трапезата на монарха били забранени храните с високо съдържание на въглехидрати - пастата, и нишесте - оризът и картофите. Освен това на главния готвач било наредено да не добавя в ястията лук и чесън, за да нямат кралските особи лош дъх в устата.
Кралица Елизабет II обичала стекове й да са добре изпечени, а не да са полу-сурови, "алангле". Любимите блюда на кралицата задължително включват масло и сметана. Често тя си поръчва и ястия, приготвени на грил, и салата. Когато Елизабет II си похапва банан, тя не го консумира цял, а го разрязва с нож и го яде с вилица.
Добави коментар