Шоколадовите бисквити, чипсът и друга „вредна“ храна не е чак толкова опасна, колкото се смяташе по-рано. До този извод стигнаха диетолози, изучаващи ползата и вредата от храните, подложени на обработка, пише БГНЕС.
Специалистите отбелязаха, че чипсът може да осигури голяма част от дневната нужда на организма от калории, а шоколадовите бисквити съдържат имуномодулатор бета глюкан, контролиращ нивото на холестерина в кръвта. Все пак не трябва да злоупотребяваме с чипс, защото той е богат на мазнини и сол, които трудно могат да бъдат изкарани от организма.
Най-вредните храни са пицата, колбасите, хлябът, маргаринът и полуфабрикати, в които се използват консерванти с цел удължаване на годността.
Добави коментар