Филм за кралица лесбийка беше представен на фестивала във Венеция

18:50, 31 авг 18 / Любопитно 25 1155 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Колоритна историческа драма с дворцови интриги в Англия от 18 век и лента-автобиографичен обзор на Мексико от 70-те години на миналия век бяха представени на кинофестивала във Венеция, съобщиха ДПА и БТА.

"Фаворитката" на родения в гърция режисьор Йоргос Лантимос ни представя Оливия Коулман в ролята на Кралица Ана, властваща над Великобритания и Ирландия. Рейчъл Вайс и Ема Стоун се превъплъщават в две придворни съпернички, които в края на краищата се озовават в леглото на монарха.

Филмът показва Ана като крехка жена, която не знае дали някой на света истински я обича. "Тя разполага с прекалено много власт и време", коментира Оливия Коулман, която ще изиграе ролята на Елизабет Втора в третия сезон на сериала "Короната".

Което е доста нехарактерно за историческите драми, диалозите във филма са изпъстрени с вулгарни изрази и явни намеци за секс. С изразните средства на киното ни се представя гротеска на дворцовите нрави отпреди 300 години. Режисьорът твърди, че филмът му се гради върху истински събития.

"Често си мислим, че едва ли не ние сме измислили секса", споделя Оливия Коулман. "Но той се е подвизавал много преди нас и за мен беше много забавно "да правим секс" с Ема Стоун!".

"Roma" (Рома) е завръщане към испаноговорящите филми от страна на режисьора Алфонсо Куарон. Това се случва пет години след неговия холивудски блокбастър "Гравитация", който също дебютира във Венеция, му донесе "Оскар" за най-добър режисьор.

Лентата е черно-бяла и проследява детството на Куарон. В кинотворбата, която е ода за женската издръжливост, са загатнати проблемите за класовото неравенство и за политическото насилие в началото на 70-те години в Мексико.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама