Фестивал на розовия домат отваря врати в Княжевската градина

20:40, 04 сеп 18 / Любопитно 25 1671 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фермерски пазар с български розови домати, уникални по вкус български млечни продукти и програма с автентични народни песни и танци ще очакват в събота, 8 септември, от 10:30 часа гостите и жителите на София по време на Фестивала на розовия домат в Княжеската градина, срещу Софийския университет.

Освен розовия домат, символ на плодородната българска земя, гостуващите фермери ще предложат сочния и сладък лук от село Реселец, боб от село Смилян, сладко от горски плодове от Родопите, както и разнообразие от българско овче и козе сирене, осигурено от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.

В съботния ден фестивалът ще предложи много томболи за участниците, кулинарни предизвикателства от главния готвач на МЕТРО Академия шеф Юри Велев, уникалното замразено с течен азот гаспачо на шеф Ради Стамболов и безалкохолни коктейли Върджин Мери.

Сред гостите на фестивала ще бъде шеф Андре Токев, посветил 30 години от професионалната си кариера на издирването и запазването на автентични български ястия и традиционни рецепти, състезателката по ултра маратон Антония Григорова, а специален гост ще бъде министърът на икономиката Емил Караниколов.

Фронтмени на фолклорната програма са виртуозите от „Виво Монтана“, заедно с 10 танцови групи, лауреати в националните фестивали „Хоро се вие извива“, които ще поведат и най-дългото доматено хоро в историята на България. Предстоят още работилници и майсторски класове по народни танци с екипа от хореографи и артисти на „Таратанци“, които ще приключат с надиграване на участниците на самата сцена.

Със свой информационен щанд ще присъства и фондация „Една от осем“, осигуряваща напълно безплатно практическа и информационна подкрепа на жени с рак на гърдата и техните близки, за чиято кауза МЕТРО отделя 5% от продажбата на български розови домати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама