200 звезди призовават за спасяване на планетата

18:20, 04 сеп 18 / Любопитно 25 1200 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Цели 200 знаменитости от света на шоубизснеса, изкуството и науката, сред които Ален Делон, Пати Смит, Катрин Деньов, Шарл Азнавур и Аниш Капур, отправиха призив за спасяване на планетата.


Те отбелязват, че това е най-голямото предизвикателство в историята на човечеството, предаде Франс прес.

В статия във в. „Монд“ въпросните актьори, журналисти, писатели, фотографи и учени заявяват, че е време да се погледне сериозно на този проблем.

„Преживяваме планетарен катаклизъм, свързан с климатични промени и намаляване на биоразнообразието. Прекалено късно е, за да се смята, че е възможно да се избегнат каквито и да било последствия. Възможно е обаче да се избегне най-лошото. Като се има предвид, че става въпрос за най-голямото предизвикателство в историята на човечеството, политиците трябва да вземат незабавни мерки.“, категорични са подписалите призива.

В апела влизат още Еманюел Беар, Изабел Юпер, Изабела Роселини, Ромен Дюри и Джуд Лоу, както и от режисьорите Оливие Асаяс, Иво Ван Хове, Клер Дени, Вим Вендерс, Дейвид Кроненбърг, певицата Мариан Фейтфул, писателя Еманюел Карер и математика Михаил Громов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама