Правилата, по които Уилям и Кейт възпитават децата си

17:30, 07 сеп 18 / Любопитно 25 1163 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във филмите и книгите кралските деца спят на копринени възглавници, ядат от златни чинии и се забавляват цял ден. Оказва се обаче, че в истинския живот това не е точно така.

Вижте как са възпитани най-известните принц и принцеса – Джордж и Шарлот, децата на Уилям и Кейт. По същите правила ще бъде възпитан и техният най-малък брат Луи.

Уважавайте труда на всички хора

Правнуците на кралица Елизабет II от съвсем малки знаят, че трябва да ценят работата на всеки човек – без значение дали това е майката, която подготвя вечерята или камериерката, която почиства къщата. Джордж и Шарлот са научени, че не трябва да пренебрегват храната на масата и сами да прибират разхвърлените си играчки и дрехи.

Семейството е на първо място

Въпреки че е само на 5 години принц Джордж се грижи за по-малката си сестричка, а двамата заедно се грижат за най-малкия член на семейството – принц Луи. От съвсем малки те са запознати с историята на семейството си и често посещават гроба на баба си– принцеса Даяна. Кейт и Уилям също се опитват да прекарат възможно най-много време с децата си. Малчуганите винаги вечерят с възрастните въпреки съществуващите традиции.

Всеки има право свободно да изразява своите чувства и мисли

Кейт и Уилям активно развиват емоционалната интелигентност на своите деца. „Като гледам как общуват децата в училище, разбирам, че живеем в абсолютно различно време. Идват поколения, които не се страхуват да кажат нещата, които наистина ги тревожат“, споделя принц Уилям.

Образованието е много важно

Четенето на книги е сред любимите неща на Джордж и Шарлот. Кейт често ги води да разглеждат изложби и музеи. Любимият им музей е Природонаучният музей в Лондон.

Любовта към спорта

Уилям и Кейт са известни с любовта си към спорта. Кейт харесва много хокей на трева, а Уилям обича да играе футбол, баскетбол и поло. Принцът и принцесата на този етап не са запалени към спорта, но със сигурност един ден ще последват стъпките на родителите си, важен е примерът.

Независимо от възрастта трябва да се държат добре на обществени места

Децата са наясно, че ако не се държат добре, няма да присъстват на публични събития. Съществуват строги правила за поведение дори и за кралските деца.

Могат да лудуват у дома

Децата знаят, че могат да са палави, когато са у дома. Принц Джордж обича да скача вкъщи, да тича, да бута различни предмети, като всички малчугани на неговата възраст.

Физическите наказания са абсолютно недопустими

Независимо от това колко лошо се държат децата, херцогът и херцогинята на Кеймбридж никога не прибягват до физически наказания. Те имат собствени методи, които действат в такива моменти. Ако Джордж е нервен и прави сцени, майка му е открила, че в такъв момент е хубаво да го разсее с нещо или ляга на пода и започва да го имитира, като и тя крещи. Това обикновено работи и децата се успокояват.

Компютрите и таблетите са играчки за възрастни

Джордж и Шарлот прекарват много време, играейки си навън - карат колело, тичат и скачат в локвите. Използването на електронни устройства е забранено. Кейт и Уилям смятат, че тези играчки са подходящи за по-късна възраст, докато топката, скачането на въже и другите игри на открито са най-добрите помощници в развитието на фантазията и въображението.

„Да“ на детските филмчета

Гледането на телевизия е позволено, но само по определено време.

Разумната харчене на пари като начин на живот

Кейт и Уилям възпитават децата си, че парите трябва да се харчат разумно. Дори често можете да видите Джордж и Шарлот облечени в дрехи, които са били на техните родители. Когато трябва да се купи нещо ново, херцогинята предпочита масовите марки пред луксозните модели.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама