28 начина как да използваме яйцата

09:00, 30 сеп 18 / Любопитно 25 1496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всички знаем, че в основата на доброто здраве и кондиция е необходимо разнообразно и здравословно хранене. За целта търсим качествени продукти и идеи за тяхното приготвяне.

В последните години се установи, че две трети от мазнините в яйцата са от така наречените ненаситени, които са полезни за организма. Те са добър източник на витамини А, Е и К.

Яйчните жълтъци са едни от малкото храни, в които се съдържа витамин D. Вещества, които често липсват в диетата ни като фолиева киселина, желязо и витамин B12, могат също да бъдат набавени чрез яйцата. Тези ценни витамини действат благотворно на целия организъм – на зрението, на регенеративните функции, на костната система и помагат в борбата със свободните радикали.

Освен витамини, яйцата съдържат различни вещества полезни за черния дроб, като холин, който подобрява паметта и извежда отровите от черния дроб и лецитин, разграждащ плаките в кръвоносните съдове.

Да приготвим яйца обаче почти винаги се свежда до няколко добре познати рецепти: бъркани яйца, яйца "на очи" или омлет в различните му вариации. Съществуват още много идеи как бихте се възползвали от едно яце.

В следващия клип ви предлагаме 28 любопитни начина да оползотворите яйцата в хладилника:

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама