Откриват първия бар във Варна без пластмасови сламки

19:30, 08 ное 18 / Любопитно 25 1419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Откриват първия бар във Варна без пластмасови сламки, който ще използва техни заместители. А именно- еднократни от хартия и многократни от бамбук и стомана. 

Създателите на бара експериментират дори с италианска паста във формата на тръбички. „Това е световна тенденция. На Световния бармански фестивал в Берлин тази година представителите на различни марки говориха за това, че в бара се създава едно малко общество от клиенти, на което можем да повлияем положително”, разказа пред БНР Мартин Иванов, един от тримата приятели, които правят бара. И тримата са дългогодишни бармани, а сега са на път да сбъднат своята обща мечта – да имат свой бар. Откриването му ще бъде в края на следващата седмица.

„Сламките не са нещо, което е съществувало преди години, те са ново изобретение, така да се каже. Има негови алтернативи, които не замърсяват природата. По-скъпи са, но това е нашата малка жертва в полза на околната среда”, казва Мартин Иванов. В новия бар няма да се ползват и пластмасови украси за коктейли, както и няма да се предлагат напитки в пластмасов амбалаж.

Тримата искат да създадат едно приятелско място, подходящо за разговори и комуникация. Музиката ще звучи приглушено, както по време на Сухия Режим в САЩ, когато спиртните напитки са били забранени, в тайните барове музиката е звучала тихо, а барманите са напомняли на клиентите да не са шумни”, обяснява Иванов.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама